...PEDIG A LÁTOGATÓK 10%-A TALÁN EL SEM OLVASSA?

Kérem kövessen, és megmutatjuk, hol van elrejtve az a csekélység, ami:

 • gyorsan megszabadíthatja az elkerülhető vitáktól;
 • egyszerű, átlátható automatizmussá teszi mindazt, ami ma még idő és energiarabló munka: a befizetéseket;
 • nyugodt álmot is biztosít Önnek egy biztonságos cég élén: mert megfelel az adatvédelmi és bírósági kikötéseknek, ráadásul
 • az lesz amit Ön elvár és amit Ön akar: pl. gyorsan, per nélkül (egyezséggel) behajtható kötbéreket és azonnali jogvédelmi intézkedéseket. Majd meglátja!

A honlap ÁSZF olyan szerződéses rendelkezések összessége, melyek a vállalkozás működésének standard (állandó), így mindenkire egyformán alkalmazható elemeit foglalja össze. De a polgári törvénykönyv szerint egy ilyen szerződési feltételre speciális, szigorúbb szabályok vonatkoznak. Nem lehet egyoldaló, igazásgos legyen és méltányos, és csak nem túlzó kötbért tartalmazhat.

Ez vajon ismerős Önnek?

 • § Engedély nélkül lemásolják honlapját vagy egy részét, grafikai figuráit? Ki tudja: most Ön másolt, vagy Önről másolnak? Mit gondolnak mások? (Őket is mi védjük, cégre szabott Ászf-kel.)
 • § Átveszik a cikkjeit? Önt egyszer csak a Google értesíti erről és megdöbben? Elbizonytalanodik, mit is kell most csinálni? (Ezen Ászf alapján már behajtottunk több százezer forint szerzői jogsértési kötbért ügyfelünknek - per nélkül! ) A kötbérkikötés még a legkisebb kézműves cégek honlapját is támogatja, mint ez itt.
 • § Idézési forrás feltüntetése nélkül másolják át valahová a szöveget a blogjából? Ez felháborító, igaz? Vajon le lehet szedetni gyorsan, fájdalommentesen? (Ebben az ÁSzF-ben magas a napi kötbér, hiszen a szolgáltató konkrétan vásárlókat veszít egy jogtalan másolás miatt!)
 • § Vitatkozik a vevő a vásárlási feltételeken? Jó lenne előre hárítani a kifogásokat és a reklamáció menetét is vitamentessé tenni? Ez is lehetséges. Akár még egy művész kézműves webáruházban is, így az alkotó az alkotásra koncentrálhat, a jogász írja az ÁSZF-et.
 • § Engedély nélkül feltöltötték könyvét, gyűjteményét, összeállítását egy nyilvános tárhelyre, és nem fizettek Önnek jogdíjat? És ez akár még Önnek kellemetlen, jó lenne, ha valaki segítene?

Ez nemcsak felettébb bosszantó: de egyenes jogellenes is!

 

dr.Németh Gabriella ügyvéd véleménye: "Szerintem egy igényes cég, egy minőségi vevőkört megcélzó online vállalkozás manapság nem engedheti meg magának, hogy a céget védő honlapÁSZF nélkül üzleteljen, vagy saját szerződésminták alkalmazása nélkül vegye fel a rendeléseket..."

 

Önnek nem csak nem kell, de nem is szabad ebbe beletörődnie! Néhány jól fogalmazott mondat, és a törvény és a bíróság máris könnyebben Ön mellé állhat.


GYAKORLATI TIPP Önnek - közjegyzői ténytanúsítás!

Ügyfeleink honlapjának másolói ellen mi alkalmazzuk az erős bizonyítékot létrehozó közjegyzői ténytanúsítás technikáját. A közjegyzői okirat ellen egy perben igen nehéz az ellenbizonyítás. A másolás tényéről szóló erős bizonyíték jól jön már az első ügyvédi felszólításhoz, amit a cég jogászaként kiküldünk a jogsértőnek, erre a jogsértők nagyobb akarattal fizetnek akár egy egyezségi összeget, hosszú pereskedés nélkül.


hogyan-kerjel-karteritest-a-cegednek-ha-nincs-is-osszegszeru-karod.JPGDöntöttem: látom, hogy on-line oldalamra egy sokkal erősebb ÁSZF vagy Jogi nyilatkozat kell, kérem a tippeket és a konkrét segítséget.

 

Mutatunk még 7 +1 kellemetlen - és nagyon gyakori - helyzetet, amit mostantól megspórolhat cégének:

avagy: miről lehet és kell még ÁSZF-et készíteni? Hol lehet kötbért kikötni?

ÁSZF-MINTÁK, MELYEK MŰKÖDNEK:

1. Szállítási feltételekről: azaz az Ön cége, vállalkozása által alkalmazott szállítási feltételekről, ebben tudja kikötni a visszavétel vagy akár a csere, az elállás, a lemondás feltételeit (ez az Ászf pl. egy jó példa arra, hogy hogyan lehet lemondásért előre kikötött meghiusulási kötbért fizettetni ügyvédi felszólítással);

2. Bíróságokról: azaz az Ön cégéz, vállalkozását érintő jogviták rendezésének közös szabályairól (pert megelőző és peres részletekkel) - de ezzel vigyázzon! Nem köthető ki a fogyasztóra nézve egyoldalú bíróságválasztás, emiatt a versenyhivatal is már bírságolt!; Nézze meg pl. ezt az ÁSZF-et, mi készítettük, ebben is van működő bírósági kikötés.

3. Számlázásól: azaz a számla, díjbekérő, proforma kiállításának, a befizetésnek, a teljesítés igazolásának és a késedelmi kötbér vagy kamatok alkalmazásának állandó feltételeiről, melyeket érdemes alkalmazni, itt is kereshet egy kis automatikusan keletkező bevételt a cégének! Egy ilyen ÁSZF még egy fogászatnak is nagyon hasznos és szükséges (ne másolja le, ez Önnek nem lesz jó ugyanebben a formban, kérjen speciálisan az Ön cégére szabott ÁSZF-t ügyvédünktől!). Ha pedig nyugta adás helyett Ön csak számlát állít ki, erről is az ÁSZF-ben kell előre értesíteni a kedves vevőt. Például így. 

Én gyorsan döntök, látom, hogy on-line oldalamra sokkal erősebb ÁSZF kellene, kérem a segítséget.

4. Perköltségekről, büntetésekről: ha vita lesz, a pereskedés költségeinek áthárítását célzó intézkedéseiről, itt tudatja majd a vitázóval, hogy ha ő veszít, még az Ön ügyvédjét, és a közjegyzői ténytanúsítás költségét is ő fizeti ki Ön helyett; vagy pl. ha kikötne 100e Ft kötbért (mint ebben a Jogi nyilatkozatban), azt is kiírhatja a honlapjára;

5. Megrendelésekről: a megrendelés - visszaigazolás - módosítás - szerződés megkötése teljes folyamatának érthetően és tömören részletezett módjáról is írni kell az ÁSZF-ben - de ezt a cégjogásza fogja tudni Ön helyett! pl. ebben az ÁSZF-ben is olvashat ezekről, vagy akár ebben is;

Egyértelmű, hogy on-line oldalamra egy sokkal erősebb ÁSZF vagy Jogi nyilatkozat kell, kérem a jogi segítséget.

6. Panaszkezelésről: azaz annak meghatározásáról, hogy hogyan, miként lehet a cégnél reklamálni panasz esetén, mit tesz az ügyfélszolgálat, és kit kell hívni vagy kinek kell írni vita, panasz, reklamáció esetén. Vagy éppen arról, hogyan működnek a garanciák a cégben. (Itt talál jó példát erre is);

7. Bármi más rutineljárásról a cégében: azaz mindarról, ami lehetővé teszi, hogy elkerüljék a túl egyedi ügyintézéseket és az energiarabló megoldásokat. Pl. ebben az ÁSZF-ben ingyenes kipróbálásról is írunk, mint szokásos rutineljárás.

+1. Az adatkezelés, a feliratkozó gyűjtése, a leiratkozás, az adatbázisépítés csak annak kellemetlen téma, akinek sem ÁSZF-e sem Jogi nyilatkozata nincsen. Manapság már egy fogorvosi rendelőnek is szüksége lehet ilyen előrelátásra, segítettünk a paciensek pontos tájékoztatásban.

Ugye már Ön is rendszerben gondolkodik? Ha nem, épp ideje volna váltani és egy kis stratégiát építeni a bevételszerzéshez!

TUDTA ÖN?

Az ÁSZF-et, vagyis Általános Szerződési Feltételeket akkor és úgy lehet alkalmazni, ha:

 • nem tartalmaz a vevőre egyoldalú és hátrányos kikötéseket,
 • és el is fogadták a vásárlás során, vagy a honlapon történő klikkelésekkel, és az egyéb szerződést létrehozó nyilatkozatokban is (megrendeléskor, hirlevél ajánlatra válaszul, vissza nem küldött proforma számlában, akár feliratkozáskor legördülő ablakban stb.),
 • és ha az elfogadáskor mód volt a tiltakozásra, az észrevételezésre - legfeljebb nem élt vele a másik fél.

Ezek olyan üzleti és jogi apróságok, nüanszok, melyek akár még egy pernyerést is meghiúsíthatnak egy vita esetén... És minden cégnél más és más az a hely, ahol az elfogadást a honlapon meg kell tenni.

A honlapomon lévő ÁSZF jogi és üzleti erősítést igényel, behajtható kötbért szeretnék kikötni, ezért kérem az óradíjmentes, on-line jogban jártas ügyvédi támogatással is védett szakértői segítséget, itt.

szerzodeses-vitak-felmondasok.jpg

FONTOS TUDNI!! ÁSZF, vagyis Általános Szerződési Feltételeket akkor és úgy lehet alkalmazni, ha az nem tartalmaz a vevőre egyoldalú és hátrányos kikötéseket, és el is fogadták a vásárlás során, vagy a honlapon történő klikkelésekkel, és az egyéb szerződést létrehozó nyilatkozatokban is (megrendeléskor, hirlevél ajánlatra válaszul, vissza nem küldött proforma számlában stb.).

Ajánlatunkat itt kérje.

Mire figyeljen egy ÁSZF elkészítésekor, ha on-line szerzői jogokhoz értő ügyvéd nélkül jár el?

Arra, hogy érvényes legyen, a benne lévő kikötések pedig csak jóhiszemű, a vevőre, fogyasztóra nézve nem hátrányos és nem aránytalan terhet jelentsenek. Ha ugyanis igazságtalanul erős, csak a cégét védő egyoldalú kikötéseket alkalmaz, bekövetkezhet az érvénytelenség jogkövetkezménye. Ez pedig azt jelenti: egy Önnel szemben indított jogvitában a bíróság nem Önnek ad majd igazat a honlapján lévő ÁSZF alapján, hanem érvényteleníti azt és törölni rendeli annak további alkalmazását. Hiányzik ez Önnek?

Irodánk sok-sok ÁSZF-t és honlapra feltett jogi nyilatkozatot készített már, folyamatosan tapasztalatot gyűjtünk ebben is, így nagyon szívesen átadjuk Önnek is tudásunk egy részét, hogy védjük és ne támadhatóvá tegyük cége honlapját és szerződéseit. Az általunk készített ÁSZF-ek alapján a jogsértőket sikerült fizetésre vagy más azonnali intézkedésre bírni, így nem került sor még pereskedésre. Ez a jó ÁSZF megelőző ereje. Mi ebben hiszünk!

Ismételjük át: mikor működik, mikor megelőző és mikor érvényes az ÁSZF?

 • ha az nem tartalmaz a vevőre egyoldalú és hátrányos kikötéseket,
 • és el is fogadták a vásárlás során, vagy a honlapon történő klikkelésekkel,
 • és az egyéb szerződést létrehozó nyilatkozatokban is (megrendeléskor, hirlevél ajánlatra válaszul, vissza nem küldött proforma számlában stb.) utaltak az abban foglalt rendelkezésekre.

Ha ez nem történt meg, érvénytelen lehet az ÁSZF vagy a Jogi nyilatkozat, és a kikötött kötbér vagy késedelmi díjak sem lesznek behajthatóak, még ügyvéddel sem.

Ezek mind olyan üzleti és jogi apróságok, fontos nüanszok, amin akár annak a pernek a megnyerése is múlhat, melyet a kötbér vagy a szerzői jogi kártérítés behajtása céljából akar majd elindítani. Erre egy cégvezetőnek figyelnie kell!


fizeteseifelszolitasstockfoto.jpg

Mennyi lehet az érvényes kötbér egy ÁSZF-ben?

Ez minden cégnél más és más. Beszéljen ügyvéddel, mert ha nem jól határozza meg a kötbér összegét, akkor érvénytelen lesz és egy szerzői jogi kártérítési perben a bíróság azt lecsökkentheti. Ügyfeleinknél az alábbi összegű kötbéreket alkalmaztuk már: 

A termék 200x-osa (info terméket szolgáltató cégnél), akár a termék 10x-es értéke (szoftvereladásból működő cég esetén), akár fix összegű 150.000 Ft (egy oktató cég ügyfelünknél) vagy akár ennél alacsonyabb összeg, például másolásonként 30-50.000 Ft (kiadványszerkesztő cégnél), vagy védjegybitorlási kötbér akár 1.500 Euro is lehet. Kérjen egyedi ajánlatot: MEGRENDELÉS ITT.

Mi történik, ha Ön beküldi a kitöltött űrlapot? Válaszolunk Önnek, megadjuk bankszámlaszámunkat, és az összeg beérkezését követően nemcsak egy számlát küldünk el Önnek. Hanem még az is lehetséges, hogy ügyvédünk felhívja Önt, hogy egyeztessék a honlapot, az ÁSZF-hez szükséges részleteket, a cég működésének jellemzőit.

Szükség esetén pedig egy teljesen díjmentes személyes konzultációt is kérhet tőlünk ezzel kapcsolatosan. (Ha Ön gyorsan haladna, erre nem lesz szüksége, mert pörgős, on-line kapcsolatban leszünk végig, amíg elkészül az ÁSZF.)

Szeretném a cégem működését ÁSZF-em javításával profibbá tenni, komolyan érdekel a 68.800 Ft +áfa fixdíjas, tehát óradíjmentes, tervezhető ajánlat:

Kérem a honlap ÁSZF-ekről szóló tájékoztatót és tippeket. Köszönöm.

Ezúton megadom emailcímemet és nevemet - kizárólag abból a célból -, hogy a postafiókomba elküldött anyagból megtudjam:

- hogyan tudom megvédeni honlapomat a másolóktól, és

- hogyan tudom kötbérrel vagy más módon biztosítani a késedelmes fizetőkkel vagy a nemfizetőkkel szemben bevételeimet.

Nem járulok hozzá spamküldéshez, és kizárólag a www.szerzodesugyveddel.hu csapatától és tanácsadóitól fogadok el e-mailüzeneteket a jövőben. Bármikor leiratkozhatok, enélkül nem adnám meg adataimat. Köszönöm.

Kérjük valódi nevet adjon meg. Mi is igaziak vagyunk :)
Kérjük tegye lehetővé, hogy megszólítsuk :)
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Webcím nélkül nem tudunk személyre szabott tippeket adni.
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Minden nagy multinak is van ÁSZF-e (gondoljon csak a telefon-, gáz-, tévé-, áram-, üzemanyag- stb. szolgáltató cégekre, melyekkel kapcsolatban van Ön is nap mint nap)...

Az ő erejükhöz és anyagi biztonságukhoz is nagymértékben hozzájárulnak az Általános Szerződési Feltételek - azok az ún. apróbetűs részek, melyek miatt általában hiába is vitatkozna velük Ön is... Tanuljon tőlük is. Használjon ÁSZF-t! Segítünk összeállítani, jelezze itt:

Ajánlatunk: kevesebb mint 2,00 óra* ügyvédi óradíjért átnézzük ÁSZF-ét vagy újat készítünk, és beépítjük értékesítési rendszerébe is az érvényességhez szükséges kikötéseket (valójában ennél sokkal több időt töltünk majd a honlapjával...). Jogi nyilatkozatot és felszólítólevél mintát is készítünk, ha Ön ezt kéri.

* Összehasonlító tájékoztatás (2013.09.01-től érv.): irodánk listaáron (tehát kedvezményekkel nem csökkentett mértékkel) alkalmazott aktuális ügyvédi óradíjai jelenleg 35.000 Ft - 180 Eur között mozognak. Szerintünk az Ön ÁSZF-ének korrekciójához legalább 2 - 3,5 óra alapos ügyvédi munka szükséges, beleértve az értékesítési rendszerben alkalmazott egyéb nyomtatványok, űrlapok, hírlevélszoftver üzenetek átvizsgálását és módosítását is.

Mi történik, ha Ön beküldi a kitöltött űrlapot? 

Kapcsolatba lépünk Önnel, gyorsan megírjuk Önnek egy emailben, hogy mire van szükségünk a konkrét ÁSZF megrendeléshez, adatokat kérünk cége tevékenységéről, és  az is lehet, hogy munkatársunk is felhívja Önt, hogy egyeztessék a honlapot, az ÁSZF-hez szükséges részleteket, a cég működésének jellemzőit.

Szükség esetén pedig egy teljesen díjmentes személyes konzultációt is kérhet tőlünk ezzel kapcsolatosan. (Ha Ön gyorsan haladna, erre nem lesz szüksége, mert pörgős, on-line kapcsolatban leszünk végig, amíg elkészül az ÁSZF.)

Szeretném a cégem működését ÁSZF-em javításával profibbá tenni, komolyan érdekel az 68.800 Ft +áfa fixdíjas, tehát óradíjmentes, tervezhető ajánlat - ÁSZF, Jogi nyilatkozat, Adatkezelési és kötbérvédelem a honlapomra:

Kérem a honlap ÁSZF-ekről szóló tájékoztatót és tippeket. Köszönöm.

Ezúton megadom emailcímemet és nevemet - kizárólag abból a célból -, hogy a postafiókomba elküldött anyagból megtudjam:

- hogyan tudom megvédeni honlapomat a másolóktól, és

- hogyan tudom kötbérrel vagy más módon biztosítani a késedelmes fizetőkkel vagy a nemfizetőkkel szemben bevételeimet.

Nem járulok hozzá spamküldéshez, és kizárólag a www.szerzodesugyveddel.hu csapatától és tanácsadóitól fogadok el e-mailüzeneteket a jövőben. Bármikor leiratkozhatok, enélkül nem adnám meg adataimat. Köszönöm.

Kérjük valódi nevet adjon meg. Mi is igaziak vagyunk :)
Kérjük tegye lehetővé, hogy megszólítsuk :)
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Webcím nélkül nem tudunk személyre szabott tippeket adni.
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Köszönöm, hogy átnézik cégem honlapját, és véleményezik azt, abból a szempontból, hogy milyen témájú és milyen jogi erejű ÁSZF-re van szükségünk!

Telefonszámunk munkaidőben (10,00h -15,00h között):
06 (1) 225 3041.

Érdekli 11+1 praktikus üzleti és jogi tanács és +12 tipp is, ami minden együttműködési szerződéshez is akár már holnaptól alkalmazható? (A kötbér kikötés technikája a 9. leckében található...)

Klikk a 48 napos díjmentes emailtanfolyamhoz: Hogyan kössek jó szerződést?

"Szerződés... Vagyonbiztonság... Hatékony megoldások... "